slik redigerer jeg

Det er en god del som lurer på hvordan jeg redigerer bildene mine, hvordan jeg redigerte det og det bildet, og i stedetfor å ta for meg ett bilde og forklare, tar jeg alt i et innlegg. Jeg bruker egentlig den samme redigeringsmetoden hele tiden. Først: jeg bruker photoscape.Alt jeg gjør med bildene mine er dette jeg kommer til å vise dere nå, på samme bilde. Det er jo såklart varierende om jeg velger og ta med "forbedre kontrasten" f.eks. Jeg gjør sjeldent alt det jeg vil vise nå på samme bildet, håper dere skjønner hva jeg mener!


1. Jeg pleier som regel å starte med Klarhet/farge. Trykk midt på knappen, ikke på pilen til høyre.


2. Det jeg som regel gjør inne på Klarhet/farge, kan dere se over. "Mørkere" bruker jeg sjeldent, men noen ganger.  Dere ser hvilken vei pilen viser, den veien drar jeg knappene.


Nå kan dere se at bildet ikke er så klart som det første er. Ofte er det kun dette jeg gjør.


3. Nå er bildet mye dypere, fordi jeg trykket på Auto-kontrast, midt på knappen. Pilen til høyre gjør at du kan velge tre forskjellige nivåer på auto-kontrasten, selvom jeg ikke ser så stor forskjell.


4. Jeg bruker også ofte "Bakgrunnslys". Trykk midt på knappen, ikke bry dere om det som kommer opp om du trykker på pilen. På bildet over trykket jeg to ganger, og jeg håper dere ser en forskjell fra de forrige bildene. Bakgrunnslys gjør mørke pariter lysere.


5. Jeg gjør noen få ganger også noe med fargene. Da trykker jeg på pilen til høyre for "Klarhet/farge". Bildet forklarer vel alt.

6. Jeg redigerer også nesten alltid bildene skarpere, men det går jeg ikke mer inn på ettersom det er en helt vanlig sak. "Skarpere" finner dere under Auto-kontrast.

Egentlig er det vanskelig og forklare hvordan jeg redigerer, for jeg gjør så mye småting. Dette jeg har vist nå er hvertfall det jeg gjør på de fleste bildene mine, men noen ganger redigerer jeg på den måten, andre på den måten. Jeg husker også sjeldent hva jeg gjør ettersom det er så mye småpirk som til sammen gir store utslag, så om dere ser en ny redigeringsmåte dere lurer på, spør med en gang! Jeg vil også anbefale og utforske ting selv, det var sånn jeg lærte alt dette. Man failer aldri om man utforsker selv! Er det noe mer dere lurer på?


3 kommentarer

Oda Louise H.

20.nov.2010 kl.15:19

oh, nice!

mmarika.com

20.nov.2010 kl.17:48

fin redigering:)

Eline Kolstad

23.nov.2010 kl.19:29

Det var utrolig fin redigering :)

Skriv en ny kommentar

hits