svar på spm: forskjellen mellom Bærum og Hvaler

Kan du skrive et innlegg om hvordan du trives, hva den største forskjellen mellom Bærum og Hvaler er?

For øyeblikket trives jeg helt greit. I og med at jeg bare har bodd på Hvaler et halvt år, vil jeg ikke si at jeg har kommet meg så godt inn her enda. Sånt tar tid. Men det regner jeg jo med at kommer seg mer med tiden. Men jeg vet at folk "ser" litt ekstra på meg, for her gikk og går jo alle på samme ungdomsskole. Det bor jo ikke mer enn rundt 4000 her, så det er litt sånn at alle vet hvem alle er. At folk snakker om meg seg i mellom er det heller ingen tvil om, og det er ikke nødvendigvis positivt, men det er en annen sak.


Ved vannet, fem minutter unna her jeg bor.

Den største forskjellen er helt klart beliggenheten. Bærum er jo sentralt i forhold til det meste. Jeg merker også hvor bortskjemt vi er, som kommer fra et sted som har ALT, til et sted der verken gatelys eller busstilbudene er så mye å skryte av. Jeg har også lagt merke til at omentrent alle bussjåfører sier hei og faktisk så å si alle biler stopper om jeg skal over veien, selv om bare dette er filleting. Men sånne ting legger jeg merke til. Ellers er det klare forskjeller mellom talen. Altså, dialekten. Jeg er ganske fin i språket om jeg kan si det slik og er heller ikke så fan av østfolddialekten. Er flere som har sagt at de har lagt merke til at jeg snakker veldig fint i forhold til hva man gjør her nede, men det er også noe jeg bevisst gjør for å ikke la østfolddialekten ta over. Så er det litt flere som skiller seg ut i klesstilen enn det jeg er vant til, og jeg sier ikke at det er negativt. For i Bærum vil jeg si de fleste er ganske like - det er som skiller seg ut. Sånn utenom det vil jeg ikke si at kontrasten er så veldig stor som jeg så for meg. 


8 kommentarer

annaahansveen

19.jan.2012 kl.17:40

var veldig fint bilde! :) ha en fin dag!

thao

19.jan.2012 kl.18:01

så fint innlegg. beskriver veldig mye om livet ditt. :)

Catharina // cattadans

19.jan.2012 kl.18:19

Bor jo i Østfold jeg også, og jeg er enig i at ikke Østfold-dialekten er spesielt pen. Særlig Fredrikstad-dialekten, eller "Frekstad-dialekten", fy! Haha. Har bodd i Halden hele mitt liv, men snakker mye mer pent i forhold til omtrent alle vennene mine (ikke så rart når mamma er fra Oslo, og pappa fra Sørlandet). Er VELDIG glad for at jeg ikke snakker "Østfoldsk"!

taisael

19.jan.2012 kl.18:23

fint innlegg !

Nors

19.jan.2012 kl.20:46

å, så gøy at du blogger igjen, og kjempefint bilde! :)

må være rart å flytte fra et stort sted med busser, osv til hvaler, haha, men det er jo helt utrolig fint der! kan ikke helt se for meg hvordan det er å bo på hvaler om vinteren, men når sommeren kommer.. ååh :) virker som at du har det bedre nå:)

marika

19.jan.2012 kl.20:58

sv: så koselig å høre:) nei, vurderer å begynne igjen, men vet ikke helt. er på den samme bloggen hvertfall:)

Celine

19.jan.2012 kl.21:36

Nors: Fikk høre at det var HELT dødt her på vinteren, og ja, det er det! Dødskjedelig! Haha, så går egentlig bare å gleder meg til sommeren :-)

Celine

19.jan.2012 kl.21:38

marika: Håper isåfall du starter igjen :-)

Skriv en ny kommentar

hits