svar på spm: forskjellen mellom Bærum og Hvaler

Kan du skrive et innlegg om hvordan du trives, hva den største forskjellen mellom Bærum og Hvaler er?

For øyeblikket trives jeg helt greit. I og med at jeg bare har bodd på Hvaler et halvt år, vil jeg ikke si at jeg har kommet meg så godt inn her enda. Sånt tar tid. Men det regner jeg jo med at kommer seg mer med tiden. Men jeg vet at folk "ser" litt ekstra på meg, for her gikk og går jo alle på samme ungdomsskole. Det bor jo ikke mer enn rundt 4000 her, så det er litt sånn at alle vet hvem alle er. At folk snakker om meg seg i mellom er det heller ingen tvil om, og det er ikke nødvendigvis positivt, men det er en annen sak.


Ved vannet, fem minutter unna her jeg bor.

Den største forskjellen er helt klart beliggenheten. Bærum er jo sentralt i forhold til det meste. Jeg merker også hvor bortskjemt vi er, som kommer fra et sted som har ALT, til et sted der verken gatelys eller busstilbudene er så mye å skryte av. Jeg har også lagt merke til at omentrent alle bussjåfører sier hei og faktisk så å si alle biler stopper om jeg skal over veien, selv om bare dette er filleting. Men sånne ting legger jeg merke til. Ellers er det klare forskjeller mellom talen. Altså, dialekten. Jeg er ganske fin i språket om jeg kan si det slik og er heller ikke så fan av østfolddialekten. Er flere som har sagt at de har lagt merke til at jeg snakker veldig fint i forhold til hva man gjør her nede, men det er også noe jeg bevisst gjør for å ikke la østfolddialekten ta over. Så er det litt flere som skiller seg ut i klesstilen enn det jeg er vant til, og jeg sier ikke at det er negativt. For i Bærum vil jeg si de fleste er ganske like - det er som skiller seg ut. Sånn utenom det vil jeg ikke si at kontrasten er så veldig stor som jeg så for meg. 

Det var det livet

Det begynner og nærme seg datoen for flytting, og det vil også si at jeg stadig vekk går rundt med tanker. En dag er det uvirkelig at jeg skal flytte, mens en annen dag kan jeg tenke "jess!" Jeg må ærlig innrømme at jeg har tatt mye bedre på det med visningen og solgt hus enn hva jeg hadde forventet. Med andre ord, jeg er klar for flytting. Jeg har vært lenge forberedt og derfor blir det en smule lettere. Livet skal få en totalvending, og da til det positive. Jeg kan ikke vente!

Flytting 02

Kan du legge ut bilder av hele huset når dere har fått flytta inn? Jeg skal tenke litt på det, så foreløpig er svaret kanskje.

Blir det mye sykling på deg eller skal du ta bussen for å komme deg til et bestemt sted? Hehe, jeg blir nok å kjøre en del moped :-) Til lengere strekninger må nok mamma/pappa trå til med bil. Bussforholdene der er vel ikke så store, hehe.

Hvor langt er det fra dit du bor nå, til dit du skal flytte? Ca. 1 time og 40 min.

Hva kommer du til å savne mest og hva kommer du ikke til å savne i det hele tatt? Mest må vel være huset og venner. (?!) Også det at det er her i Bærum jeg har røttene mine, her jeg har lært og både gå og sykle. Okei, siste setningen var bare teit.. Vil jo ikke savne det merkverdig.. Det jeg vil savne minst må være følelsen av å føle meg så... enestøing, om det blir riktig og si. Men jeg aner jo ikke hva som venter meg heller.

Hva slags forventninger har du til folkene du skal gå på skole med, tror du de er annerledes en de i Bærum? Jeg har egentlig også her litt forventinger med tanke på skolen. Tror det vil bli en merkbar "overgang" for å si det sånn, og det kanskje da positivt. Føler nå det er VELDIG viktig å prestere bra, og det er så utrolig viktig og være best. Sier man feil, hører man det.

Tror du skolen der er lettere eller vanskligere?
Nå starter jeg jo på videregående, så litt vanskelig å svare. Men jeg er nesten sikker på at den er en smule lettere der. Skolen jeg går på er kjent for å ha høye krav og å være strenge med karakterer. Er blant Norges beste, så det burde jo si litt.

Tumblr_lh1mxq9ntn1qedawqo1_500_large Tumblr_lh6i0bedfa1qag9zdo1_500_large Tumblr_lhb2fqb7wd1qh7tl9o1_500_large

Tror du du kommer til å få miljø sjokk, i hensyn med klær, alkohol, snus/røyk og sånn? Miljøsjokk... kanskje. Eller sjokk og sjokk, men jeg vil nok merke noe - kanskje klær, ja? HEHE. Her skal det også lite til før noe blir sett ned på, men snus/røyk/alkohol er vel ikke noe jeg vil merke så forskjell på. Kanskje mindre røyk og snus?

Føler du at det vil bli lettere å få venner på et lite sted i forhold til der du bor nå? Nå vet jeg jo ikke hvor mange venner jeg vil få som bor på Hvaler, der jeg skal bo, i og med at jeg vil gå på skole i Fredrikstad, men jeg håper hvertfall det ikke er så vanskelig, hehe.

Når skal dere flytte? I sommer, for godt.

Gleder du deg like mye som før? Tja... ja. Hvertfall nå som vi har fått huset! Hihi.

Skal du ta med deg alle møblene fra rommet ditt eller skal du kjøpe mye nytt? Blir nok å ta med alt, bortsett fra to hyller og klesskapet, men skal ha litt nytt også.

Er det langt fra det nye huset til skolen? Ca. 40 minutter med buss, så ja det er en bit.

Føler jeg åpnet meg veldig med disse svarene, og dette er fort noe det kan bli diskusjoner av, men jeg er åpen og det er vel viktig med slike spørsmål :-)

sources: weheartit.com/linket

Jomfrunatt

Hei og god morgen! Nå hadde jeg nettopp skrevet et langt innlegg med en del bilder, så detter mobile nettet ut og alt blir borte. Jippi. Jeg hadde ikke mulighet til å blogge i går, for vi kom oss ganske tidlig ut av huset og etter det gikk dagen i ett og det ble sent før vi la oss. Vi har sovet vår første natt i det nye huset og jeg endte opp på luftmadrass :-) Spennende!

Dette var hva som møtte oss da vi kjørte utover Hvalerøyene.

Rommet mitt daa, før alt rotet kom. Ja, jeg har klart å rote allerede.Og dette våknet vi opp til i dag..Vet ikke helt hvor tilgjengelig jeg blir de neste tre dagene, men får håpe jeg ikke forsvinner helt :-) Hva gjør dere i dag?

Tanker om flyttingen

Har du noen gang gledet deg til en ting, mens andre ikke kan forstå hvorfor du gleder deg? Slik har jeg det med tanke på flyttingen. Venner reagerer, våre nåværende naboer, våre nye naboer, familie, familievenner - alle reagerer. Jeg har derfor ikke lyst å snakke så mye om gleden jeg har over at vi skal flytte. Jeg gruer meg jo selvfølgelig sinnsykt også, men jeg må være ærlig og innrømme at jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg. Og grunnen er det faktisk ingen som vet, jeg har ikke planer om å dele den med noen enda heller. Jeg venter til vi har flyttet for godt, det er da jeg føler det er riktig.


bilder_flickr, de er linket

Ting ble ikke helt forventningene jeg hadde til ungdomsskolen, og jeg vet ikke om det vil hjelpe om jeg hadde startet på videregående i Bærum, jeg har mine kraftige tvil. Det beste er nok å komme seg bort og til nye miljøer og omgivelser, jeg tror jeg trenger det. Det vil bli godt. Jeg mener, når man flere ganger har måttet grått seg i søvn, da har man det ikke bra. Ved siden av all flyttingen fra Bærum, må jeg også prøve å minske forventningene til mitt nye bosted. Jeg har store forventninger til at ting skal bli så mye bedre etter jeg hare flyttet, etter alt jeg vet, så kan det jo skjære seg. Det kan faktisk bli verre.

Les mer i arkivet » Januar 2012 » Desember 2011 » November 2011
hits