hvilket bilde?

Hvis dere tenker dere gatefotografering, hvilket av bildene over likte dere best da? Setter utrolig pris på tilbakemelding!

saras nøkkel
Nikon D3000 + Sigma 17-70mm

svar på spørsmål: det nye objektivet

Har fått en del spørsmål om det nye objektivet mitt, og det er Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS, med stabilisator.
Tatt med Nikon D3000 + Nikkor 35mm.

there is a road from the eye to heart that does not go through the intellect
Nikon D3000 + Nikkor 35mm

old camera
Nikon D3000 + Nikkor 35mm

Pappas gamle kamera kommer til nytte i foto-timene fremover. Ekstra spennende er det når han har utstyr til det også! En liten utfordring er at jeg både drar og kommer hjem fra skolen når det er mørkt... 

sneakspeak


Nikon D3000 + Sigma 70-300mm

"mitt beste sommerbilde"

Jeg er med i en fotokonkurranse som holdes av flinke Merete! Temaet er sommer og jeg har utrolig mange bilder å velge mellom, men kunne bare delta med ett bilde.
 Nikon D3000 + 18-55mm, objektivet jeg aldri bruker lenger. 

Premien er et close-up filter fra www.tvspelsweb.se og dersom jeg vinner vil jeg ha dette close-up filteret. Delta du også!

colour or black and white

En
To
TreNikon D3000 + Nikkor 35mm

Her ser dere seks bilder. Tre uten farger og tre med farger. Jeg klarer rett og slett ikke bestemme meg for om jeg liker bildene i svart hvitt bedre enn de med farger. Hva mener dere?

converse
Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 * ISO 100 * 1/600

foto all day

Det tar litt tid å vende seg til å dra så tidlig og å komme hjem så sent, hehe, men etter noen uker regner jeg med det ordner seg. I dag har vi egentlig ikke gjort så mye, var ute og tok bilder i noen timer pluss at vi hadde norsk og gym uten gym, om dere skjønner.


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.0 Fotograf: Cathrine.


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.6 Fotograf: Cathrine


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.6 Fotograf: meg

Gleder meg virkelig til jeg kan lære enda mer om fotografering som jeg ikke vet, lærer stadig nye ting som kommer godt til nytte.

Falleferdig låveHer er noen av bildene jeg tok i går. Ellers er jeg målløs. Hårene over hele kroppen står. Hva er det neste?

Et av bildene mine i et forlag

For litt siden fikk jeg en veldig hyggelig mail. Den var fra en dame som jobbet i et bokforlag, og hun var interessert i å bruke et av bildene mine, som hun selv elsket. Bildet hun ville bruke var et jeg tok i Nesbyen i høst og hun skal bruke det i en bok om Nesbyen om jeg forstod det rikitg. Når sant skal sies, er jeg veldig fornøyd med bildet selv.


Nikon D3000 + Sigma 70-300 F4-5,6 DG Macro @ Eksponering: 1/250 F-nummer: 9

Har aldri opplevd noe liknende før, så dette var veldig gøy :-)

Time for blue summerNikon D3000 + 35mm f/1.8 + Close Up+10filter på bilde nr. 2

Arkivsnok

Sitter på min gamle data, fordi nettet på macen er så utrolig tregt uten at jeg egentlig vet hvorfor. Bladde gjennom en del gamle bilder, eller gamle og gamle, bladde hvertfall gjennom bilder jeg ikke har på macen.Kanskje ikke de beste bildene jeg har tatt, men det var morsomt uansett. Føler jeg har utviklet meg mye bare siden etter jul. Så begynte jeg og se på noen jeg helst ikke burde sett på....Bilder av meg selv en tid der jeg var brun!!! Og hadde lyst lyst hår. Nå er jeg nærmest en brunette, fml.

An apple..
Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Testbilder

Nikkor 35mm f/18 + Close-up+10 filter ø52mm:Nikkor 35mm f/1.8 + Effektfilter 8x Star ø52mm:Jeg har ikke testet ut det tredje, altså skylightfilteret, og dette er absolutt ikke de beste bildene jeg har tatt, men det viser hvertfall litt hva de duger til, hehe. Gleder meg til å bruke de videre! Har du noen av disse filterne?

Memories who never dies
Jeg ser stadig vekk over bildene fra Spania i fjorsommer. To uker der var heerlig! Take me back....

A book reality is..


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Butterfly on my finger
Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8


The purpose of a writer is to keep civilization from destroying itself
Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

An owl


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Fotokonkurranse hos CM
Nikon D3000. Privat.

Jeg er med i fotokonkurrasen som holdes av Caroline Maria! Temaet er sol, og premien er heder og ære. Man kan delta med to bilder, og jeg deltar med de over her.

The beginning


Nikon D3000 + 35mm f/1.8

If you find it in your heart to care for somebody else, you will have succeeded


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Nå skal jeg snart ut og gå tur med kusinen og en liten hund de har på besøk. Ha en fin fredagskveld!

Vil du hjelpe meg?

Har meldt meg på konkurransen som holdes på Noroff sin nettside, bidraget mitt finner du her.

Hadde blitt så takknemmelig for din stemme :-) Klarte forresten å skrive feil under beskrivelsen av bildet, står dyr og venner, skal egentlig stå dyr og mennesker.

The feeling to be trapped inside of something terrible
Nikon D3000 + 35mm f/1.8

It is winter, baby


Nikon D3000 35mm f/1.8

I think I love you


Nikon D3000 + 35mm f/1.8

Turn the lights on


photo: privat. Nikon D3000 70-300mm. Kun redigert svart/hvitt.

Jeg får dessverre ikke sett innstillingene jeg bruker når jeg tar bilder, med mindre jeg noterer meg mens jeg har bildene på kameraet - noe jeg alltid glemmer. Noen som vet hvordan jeg kan få se det med mac? Ville satt veldig pris på tilbakemeldinger på akkurat dette.

Firework

På nyttårsaften klagde jeg litt over at jeg ikke fikk tatt bilder av fyrverkeriet da jeg endelig hadde fått dreisen på det. Jeg satt og bladde i litt bilder i stad og kom over fyrverkeribildene fra Spania i sommer. Er superfornyød med noen av bildene.Dette fyrverkerishowet er et av de sykeste jeg har vært på! De holdt dette showet fordi det var fiskernes dag eller noe og det var bare litt flaks at vi fikk det med oss og at vi fikk en såpas bra plass som vi fikk i havnegaten. Jeg synes det er så fint med fyrverkeri ved stranden, når fargene fra rakettene skinner i havet. Jeg knipset bilder omentrent hele tiden og det tok aldri stopp på fyrverkeriet! Og ettersom det var ekstremt med raketter, ble det også mye røyk noe som ødela bildene litt. Skrik ut om dere vil se fler bilder, jeg har over 200! Hva synes dere om bildene? Hehhe, nerd.

Lights will guide you home

... and ignite your bones. And I will try to fix you.

Leserspørsmål

"Hei hei, jeg vil gjerne bli bedre til å ta bilder :) Du kunne ikke lage et innleg hvor du forklarer ting veldig basic, hvis du skjønner? Folk babler om objerktiver osv, men jeg skjønner ikke helt :)"

Fikk dette spørsmålet for litt siden, men i det jeg skulle sette meg ned for å svare på det, fikk jeg problemer. Hadde ikke anelse om hva jeg skulle skrive, og trenger derfor detaljerte spørsmål om akkuart hva jeg skal forklare. Midlertidlig vil jeg derfor anbefale denne siden, en side for både proffe og mindre proffe. Her har du en bra side der alle begreper innen foto er forklart med gode ord. Her står det med objektiver enkelt forklart.

Tumblr_lduh6f8phs1qd36g8o1_500_large Jack and the werewolf

You move your bishop so the set up is right....

..... Silly little chess player you can't take my knight.


nikon D3000 18-55mm.

ønskeliste #3

Julen er over tenker du. Snart bursdag tenker jeg. Og jeg har nå bestemt meg for hva jeg virkelig ønsker meg til bursdagen. Ikke mye, men noe jeg virkelig har lyst på og trenger.

http://www.gpsbuyer.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/u/_/u_02433530.jpg

 

http://img.gfx.no/259/259125/nikonsysbag.800x500.jpg http://www.netonnet.no/ItemImages/foto/tilbehor/fjernkontroll-foto/nikon-ml-l3(118171)-Large.jpg

 

 

 

 

 

I tillegg til One Tree Hill sesong 7 og Regines Bok.

FOR et rotete innlegg.... Btw, noen med erfaring til noe av dette?

gammelt fotocrap

I går tok jeg meg tid til å rydde litt i alle fotografialbumene mine, og herregud så mye dårlig det var der! Ble flau av å se tilbake på bildene jeg tok tidligere i vinter (februar-mars), mange av de la jeg sikkert ut på bloggen også og var såå stolt av. Jeg er hvertfall utrolig glad av og se at jeg faktisk har forbedret meg med kameraet.....Jeg kunne sikkert funnet på og tatt slike bilder nå og, selvfølgelig, men det er bare... tanken som ligger bak de. Som ved lysene, tar bildet av brennende lys med blits. Og vannbildet, dritkult!!!! Not. Har ingen spesiell innstilling og har sikkert tatt alle bildene med blits. Jaja, det er dette man tar bilder for eller hva, og bevare minnene! Flere som kjenner seg igjen?

/ photo kollasj

/ photo handball EM

Hei! I dag har det vært en utrolig turbulens dag med tanke på humøret mitt og jeg har rett og slett vært forvirret, sur, lei meg og alt på en gang. Satt tilsammen 8 timer i buss i går, var hjemme rundt halv to og fikk ikke sove, så jeg har sovet kun fire timer i natt og er dødssliten. Men de 8 busstimene var verdt det!

Først så vi Frankrike - Ungarn....... fikk ikke med meg så mye, kjedelig kamp. Det jeg fikk med meg var at Frankrike suger til å være sølvinner fra VM i fjor... makan.Sånn skal jeg skaffe meg!Og Ungarn vant jo såklart, ja okei, ingen bryr seg.Disse jentene var mer interessante..... håndball kunne de også spille! :-)

Tror alle drømmer om Gro sin mage... ikke èn liten fettklump der.

For et publikum........

Åsså så søt!

Så ja, her har dere min onsdag.

blåtimebokeh
fotografert med Nikon D3000 + 70-300mm / ISO-400

christmas


photo_me

Bildene er forresten tatt samme dag og få dager etter jeg fikk speilreflekskameraet, det forklarer ikke så veldig bra bilder.

from 1995Egentlig orker jeg ikke blogge i dag..........

slik redigerer jeg

Det er en god del som lurer på hvordan jeg redigerer bildene mine, hvordan jeg redigerte det og det bildet, og i stedetfor å ta for meg ett bilde og forklare, tar jeg alt i et innlegg. Jeg bruker egentlig den samme redigeringsmetoden hele tiden. Først: jeg bruker photoscape.Alt jeg gjør med bildene mine er dette jeg kommer til å vise dere nå, på samme bilde. Det er jo såklart varierende om jeg velger og ta med "forbedre kontrasten" f.eks. Jeg gjør sjeldent alt det jeg vil vise nå på samme bildet, håper dere skjønner hva jeg mener!


1. Jeg pleier som regel å starte med Klarhet/farge. Trykk midt på knappen, ikke på pilen til høyre.


2. Det jeg som regel gjør inne på Klarhet/farge, kan dere se over. "Mørkere" bruker jeg sjeldent, men noen ganger.  Dere ser hvilken vei pilen viser, den veien drar jeg knappene.


Nå kan dere se at bildet ikke er så klart som det første er. Ofte er det kun dette jeg gjør.


3. Nå er bildet mye dypere, fordi jeg trykket på Auto-kontrast, midt på knappen. Pilen til høyre gjør at du kan velge tre forskjellige nivåer på auto-kontrasten, selvom jeg ikke ser så stor forskjell.


4. Jeg bruker også ofte "Bakgrunnslys". Trykk midt på knappen, ikke bry dere om det som kommer opp om du trykker på pilen. På bildet over trykket jeg to ganger, og jeg håper dere ser en forskjell fra de forrige bildene. Bakgrunnslys gjør mørke pariter lysere.


5. Jeg gjør noen få ganger også noe med fargene. Da trykker jeg på pilen til høyre for "Klarhet/farge". Bildet forklarer vel alt.

6. Jeg redigerer også nesten alltid bildene skarpere, men det går jeg ikke mer inn på ettersom det er en helt vanlig sak. "Skarpere" finner dere under Auto-kontrast.

Egentlig er det vanskelig og forklare hvordan jeg redigerer, for jeg gjør så mye småting. Dette jeg har vist nå er hvertfall det jeg gjør på de fleste bildene mine, men noen ganger redigerer jeg på den måten, andre på den måten. Jeg husker også sjeldent hva jeg gjør ettersom det er så mye småpirk som til sammen gir store utslag, så om dere ser en ny redigeringsmåte dere lurer på, spør med en gang! Jeg vil også anbefale og utforske ting selv, det var sånn jeg lærte alt dette. Man failer aldri om man utforsker selv! Er det noe mer dere lurer på?

yves saint laurent
photo_me

rom-randomLitt randoms fra rommet mitt. Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg gleder meg til å få et helt nytt rom med mye nytt invetar............. er så lei! Gleder meg til å innrede noe helt nytt og vise det til dere :-)

Fotoutstyr

Jeg har kameraet Nikon D3000 og det fikk jeg i julegave i 2009. Det er ikke veldig avansert og funker derfor veldig bra som nybegynnerkamera. Dessverre er dette nå blitt litt i det enkleste laget for meg, og jeg vil derfor erstatte det med et av de nyeste til Nikon. Når det skjer har jeg virkelig ikke peiling på.

Objektiver:
-
Nikkor 18-55 mm 1:3.5-5.6 G
- Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro
- Nikkor 35mm 1:1.8 G
- Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC Macro

Annet utstyr:
- Velbon cx-300 Lightweight Tripod
- Solblender til Sigma 70-300mm
- Solblender til Nikkor 35mm
- Solblender til Sigma 17-70mm 
- Remote Control For Nikon/Fjernkontroll

- Close-up+10 filter ø52mm
- Effektfilter 8x Star ø52mm
- Skylight Filter ø52mm
Nikon ML-L3 Fjernutløser

Neste kjøp:
- Sigma Flash EF-530 DG ST
- Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF
- UV-filter 58mm og 52mm
- Soft focus filter ø52mm
- Gråfilter ND ø52mm

a cup of tea... a day is not the same without a cup of tea. Nå skal jeg snart legge fra meg pcen og ta kvelden, se innlegget under om dere lurer på hvorfor jeg er så utslitt og sliten. God natt!

jeg gjennomskuerDet er rart det der....hvor fort man oppdager om noen ikke liker deg. Måten de snakker til deg på, måten de gir deg kommentarer på, måten de gjør til stemmen og uttryket i ansiktet når de snakker til deg på, måten de ser på deg på og måten de behandler deg på. Jeg har opplevd dette så mange ganger i løpet av min barne - og ungdomstid, at det skal lite til før jeg skjønner det. Dere skal vite, jeg gjennomskuer personer sinnsykt lett! Jeg leser ofte tankegangen deres når de kommer med en kommentar eller setning. Jeg har ofte lyst å kommentere det, veldig ofte, men må bare klare og holde det inne. Jeg må kontrollere meg.

Les mer i arkivet » Januar 2012 » Desember 2011 » November 2011
hits