brillefin

I går kveld var jeg å så på treningen til sekstenårslaget her på Hvaler, og jeg har bestemt meg for å starte. Jeg trenger noe å drive med, og jeg savner virkelig å spille håndball. Dette blir fint.Over til noe annet jeg ikke ser på som fullt så fint som håndball. Jeg må kanskje begynne med briller når jeg sitter foran macen. Dette er jo noe jeg holder på med mange timer hver dag i og med at jeg går media. I det siste har jeg slitt veldig med hodepine rundt øyepartiet, så det ligger vel noe i det. Brillene på bildet over har ikke styrke i seg.

Bruker du briller? Noe erfaring?

part one


Nikon D3000 + Nikkor 35mm 

Over er noen bilder jeg tok på skolen i dag. Har mange fler å vise. Dette har vært en finfin dag med kun foto på skolen og jeg lærer stadig nye ting. Glede!

må løpe


I dag er jeg i det sløve hjørnet, er bare så sliten, hehe! Nå skal jeg noe jeg gruer meg litt, forteller mer om det i kveld. 

høsttegn?
Det største høsttegnet på Hvaler er vel blåbærbuskene hyttefolket har ransaket. Vi må vel lenger inn i skogen for å bli blå rundt munnen eller i hvertfall på fingerne.

knipe med bilderFin dag på skolen. Bildene over er noen jeg tok uten og såvidt tenke over hva jeg tok bilder av. Gleder meg til vi begynner med ordentlige fototimer med oppdrag og redigering i photoshop etterpå. Det blir fint. Merker forresten at jeg har veldig, veldig humørsvigninger når det gjelder skolen, men sånn er det vel i starten.

Hvordan har dine første skoleuker vært?

detaljer fra loftstuen

En liten sniktitt fra loftstuen. Kommer aldri helt i gang med bildene fra huset, ingen rom er hundre prosent ferdige, haha. Som dere ser, er temaet maritimt til en viss grense. Bilder fra hele loftstuen kommer senere, begynner å komme seg!

pancakes

I stad tok jeg fatt i mel, egg og det som trengs for å lage pannekaker, så inviterte mamma og jeg pappa inn fra steinlegging, til en pannekakepause. Yum.

Ellers er jeg sikker på at vi har rester av orkanen Irene her ute. Tør så vidt å bevege lilletåa mi ut i dørsprekken, i frykt for at den skal forsvinne.

not myselfGod morgen. Hver søndag sitter jeg med en sutrende tanke om hvorfor helgen går så fort, selvom jeg egentlig ikke gjør så mye. Over til noe helt annet, jeg har virkelig ikke den samme inspirasjonen til å blogge som jeg har hatt det siste halvåret. Jeg har ingen aning om hva det kan komme av. Jeg har lyst å blogge, men det jeg kommer med går aldri opp til forventningene jeg har til det selv og såklart det dere vil se her. Jeg har ikke noe verd å blogge om.

stjerner

Så fort jeg er ute av huset og gjør noe går tankene over på noe annet. Ganske deilig. I dag har jeg fått nytt skjerf og jeg har vært på en liten shoppingrunde med min mor og far. Pappa kjøpte klær, noe som skjer en gang typ. en gang i året. Ellers var jeg litt på utkikk etter en Napapjiribag, men får ta det til uken i en butikk der jeg vet de har en.
Match

Hva har du gjort i dag?

raindropes


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8 Jeg hadde også brukt close up+10 filteret dersom det ikke var på ville veier den dagen.

hard uke


postet tidligere

I dag har på en måte vært helt grei dag, men på en annen måte vært litt vanskelig. Jeg har tenkt veldig mye på enkelte valg og føler meg litt uvelkommen her, samtidig som at jeg merker at de fleste her overhodet ikke er så dømmende som jeg er litt vant til fra før. Dette har vært en hard uke med mange nye inntrykk. Det er hardt, virkelig hardt, å starte på en helt ny skole på et helt nytt sted der jeg ikke kjenner noen fra før. Jeg vil faktisk være stolt av meg selv dersom jeg kommer gjennom dette med et resultat som er positivt. Enkelte ting ser for tiden ikke så lyse ut. Det er også vanskelig å oppleve at nesten ingen av mine "gamle" venner tar kontakt og spør hvordan jeg har det på ny skole på nytt sted. For øyeblikket er jeg svimmel. Ikke i humør. Jeg er sliten.

foto all day

Det tar litt tid å vende seg til å dra så tidlig og å komme hjem så sent, hehe, men etter noen uker regner jeg med det ordner seg. I dag har vi egentlig ikke gjort så mye, var ute og tok bilder i noen timer pluss at vi hadde norsk og gym uten gym, om dere skjønner.


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.0 Fotograf: Cathrine.


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.6 Fotograf: Cathrine


Canon EOS 600D + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 / ISO 200 / f/5.6 Fotograf: meg

Gleder meg virkelig til jeg kan lære enda mer om fotografering som jeg ikke vet, lærer stadig nye ting som kommer godt til nytte.

Svar

Hva var positivt med å flytte? Først og fremst at vi bor i et helt nytt hus, jeg elsker det. Jeg er også tvungen til å få helt nye venner og og skape miljø ut i fra det. I tillegg bor vi nærme sjøen, noe jeg har drømt om lenge.

Hva var negativt med å flytte? Det mest negative var å flytte fra tante, onkel og søskenbarnene mine som jeg er oppvokst med, de har vært som søsken for meg. Så flyttet jeg også fra et sted der det gikk busser hver halvtime til et sted det går to busser om dagen. Det er mange som reagerer på at jeg ikke synes det var så negativt og flytte fra venner, men vi skulle alle starte på nogen lunde forskjellige skoler uansett og jeg følte at jeg uansett ikke hadde så mange jeg delte fritiden min med.

 Ble flyttingen som forventet? Egentlig ble den bedre, om jeg kan si det. Jeg hadde trodd at jeg skulle sitte igjen med helt andre tanker enn det jeg gjorde, trodde tankene skulle være mer tomme. Jeg har ikke grått noen ting, det trodde jeg at jeg skulle gjøre. (Nå skal vi kanskje besøke de som har overtatt huset også, hehe.) Men ellers ble den som forventet, ja.

Hva vil du bli når du blir stor? Hvis ikke spesifikt, hvilken "sjanger"? Sånn som det er , noe innen media. Jeg har også tenkt litt på et eller annet som har med vanskligstilte barn og gjøre, men jeg tviler jeg ender opp der.

Hva er favoritt isen din? Softis. Det smelter på tungen.

Har du vært i noen spennende land? Har vært i Hellas, England og Spania som jeg vil si er de mest spennende av de jeg har vært i, ellers har jeg vært i en del andre land som egentlig er som Norge. 

Hvordan tror du det er og få nye venner? Det skal bli spennende, i og med at jeg ikke er den som er mest åpen og utadvent. Men jeg tror det skal gå bra, fordi jeg er "tvungen" til å få venner på egenhånd, har ingen og lene meg på.

5 positive ting med flyttingen: nytt sted, ved sjøen, nytt hus, en ny start og nye bekjentskap.

5 negative ting med flyttingen: flytte fra tante og onkel og dem, flytte til et sted der gatelykter er ukjent (jeg er dødsmørkeredd, dere skulle visst), det går få busser herfra, flytte fra alle bekjentskapene i Bærum og å flytte fra en herlig, herlig håndballgjeng.

Savner du Bærum? Merker jo at jeg gjør det, så klart. Det vil jeg nok gjøre en stund.

Hvilket sted av Bærum og Hvaler liker du best å være? Helt ærlig, Hvaler. Jeg elsker stedet, hvertfall om sommeren. Vinteren her er trist, men det er den jo egentlig andre steder også.

Hva savner du mest fra der du bodde før? At jeg faktisk så noen på min alder, og ikke bare femåringer eller femtiåringer. Savner også bedre bussforbindelser, føler meg ganske lost. Så må jeg jo nevne rundene jeg gikk med Leon, her blir det mer en vei og tilbake samme vei, kjedelig. Veldig kjedelig.

Har du god kontakt med de "gamle" vennene dine? Egentlig ikke. Jeg finner fort ut hvem jeg vil holde kontakten videre med.

Hva liker du best å ta bilder av? Jeg vet egentlig ikke helt. Er ganske glad i å ta bilder av personer, altså portrettbilder, men jeg gjør det aldri fordi jeg ikke har modeller.

Hvor ofte tar du bilder? Ville sagt daglig, men det blir litt feil. Så og si daglig. Kommer an på motivasjonen jeg har og om jeg finner noe jeg kan ta interessante bilder av, og ikke bare en blomst her og en melkekartong der.

24 augustNå har min nye hverdag startet. Jeg drar hjemme fra litt før syv og er hjemme igjen litt over halv fem, tungt. Jeg har hatt veldig vondt i hodet i ettermiddag og presterte i å sovne to timer. Nå vil jeg egentlig bare krype under dynen med en kopp te og se gårdagens episode av HC. I kveld må jeg vel lære meg litt photoshop også, etter det jeg forstod skal vi starte på det i morgen.

Når drar dere hjemmefra og når er dere hjemme?

Sjøen


Dette er visstnok en typisk skjærdgårsplante.

Nikon D3000 + Nikkor 35mm

Portrettbilde

Nå blogger jeg fra skolepcen, en ny Macbook Pro, så jeg klager ikke. Tror jeg vil begynne å bruke denne macen fremover, selvom den er hel tom, men med Photoshop. Har prøvd det èn gang før, så er ikke dreven. 


Tok portrettbilde i dag, etter det jeg forstod er det dette som skal på studentbeviset. Ble faktisk fornøyd. 

this scary spiders
Nikon D3000 + Nikkor 35mm * 1/400 (burde brukt macrofilteret)

Jeg har så mange fine bilder fra turen til Guttormsvauen å vise til dere. Jeg kunne gått langs stien i evigheter med kameraet mellom hendene og knipset bilder av alt mulig fint jeg så rundt meg. Det skal jeg gjøre en dag. Gå ned, bare for å ta bilder.

Om noen har lyst å lage header til meg, mottas de med stor glede. Kan sendes til celine.blogg@gmail.com.

first day

Dag en over. Den verste dagen er over. Magen min vrengte seg i dag tidlig, men jeg overlevde og sitter igjen med en godfølelse. Etter en kort og spesiell skoledag hadde jeg litt dødtid før bussen gikk og fikk kjøpt meg to ting jeg har sett på lenge. Det er deilig det.
H&M
H&M

Sommerfugler

Nå har jentene dratt og jeg sitter igjen med halvvond mage og sommerfugler. I dag er nemlig siste dag av sommerferien. I morgen starter hverdagen, som også betyr en helt ny skole med helt fremmede folk.

Jeg har ikke så mange bilder fra det siste døgnet, fristet ikke og ta så mange bilder.


Nikon D3000 + Nikkor 35mm

Åtte jenter

I dag, om ikke så lenge, kommer det syv herlige jenter til meg. To kunne ikke komme. De blir over til i morgen og jeg tror dette blir et veldig bra døgn med jenter jeg allerede savner og kommer til å savne en del videre fremover.Hva gjør dere denne helgen?

New in 18.08
Lindex

Cubus, satt ned fra 199,- til 20,-
Bikbok

Down and untouched

I dag er plissègardinen nede og urørt og jeg kan høre regnet dundre på taket. Mamma og jeg styrer inne og får enda litt mer orden på ting her, fortsatt litt kaos, selvom vi tross alt ikke flyttet i går heller. Jeg har en veldig fin følelse i meg. Blogglysten er nemlig på vei oppover igjen, og det er fintfint. På mandag starter hverdagen, det trenger jeg. Hva gjør dere i dag?

10 things

- Jeg sover med Leon på rommet mitt, og blir vekket av han hver dag mellom halv ni og ni.

- Jeg har hørt på Linkin Park i flere, flere år. Blir aldri lei sangene deres.

- Jeg har noe som kan likne på en kvise ved det ene øret. Mamma kaller det fødselsmerket mitt, jeg vil bare fjerne det.

- Jeg har drømt om Anders Breivik to ganger, den ene gangen våknet jeg med store skjelvinger og var helt ute av meg. I ettertid, hver kveld før jeg legger meg, krysser jeg fingerne om å ikke drømme om han.

- Jeg synes det var veldig deilig å flytte, for å få en variasjon i livet.

- Jeg elsker julen, julemat og alt som hører julen til.- Jeg hater å drite meg ut for personer jeg ikke kjenner så godt.

- Jeg har hatt en hårspray liggende i tre år, men kastet den under flyttingen.

- Jeg har ikke kontakt med så veldig mange fra Bærum.

- Jeg gleder meg allerede til å bruke bunaden igjen i september.

This is goodlifeEgentlig er jeg ikke så veldig stor fan av klageblogging, det vil si - innlegg der en klager på hvor dårlig en blogger om dagene. Selvom må jeg bare si at jeg virkelig vil komme sterkere tilbake, med både bilder fra huset, siste innkjøp og diverse småtterier.Siden sist har jeg gått en deilig tur til Guttormsvauen og til og med vært i Bærum. Jeg har fått inn siste storhandel til rommet mitt og jeg har fått noen nye klær. Stay tuned.

SnakkesNå drar mamma og jeg til byen for å hene mammas nye bil, en finfin bmw.

See you

Tar meg en liten pause frem til onsdag. Vi snakkes.

Kosedress dag

For en sløv dag det har vært i dag. Har ikke orket å gjøre så mye, og lufteturene med Leon overlater jeg til Joakim, hehe. Gutten elsker det jo, så hvorfor ikke.Selvom naturlige bilder i svart-hvitt er noe av det fineste jeg vet om, er det en grunn til at det ikke er å se så mye til på denne bloggen. Men jeg liker dette bildet og jeg liker tanken på at jeg er så tøff og legger det ut. For selvtillit finnes ikke.

Fin lørdag

Har ikke tid til å redigere bildene.

Heihei. I kveld er det den første nabofesten, meg og ungene, og vi får besøk av tante og de. Kos.

GlasscolaDet er lørdag i dag, for noen er det siste lørdag i sommerferien. Det er det heldigvis ikke for meg. For øyeblikket nyter jeg stillheten med en glasscola (big heart) mens jeg har huset for meg selv. Fintfint. Hva gjør dere i dag?

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har, trykk her.

5 months

Og 23 dager, hehe. Begynner å bli stor gutt nå.

Nikon D3000 + Nikkor 35mm

En herlig liten pelsdott som vekker meg hver dag og blir så glad da jeg våkner.

Liten titt

Hei hei. Jeg har lenge lovet å vise bilder av rommet mitt, men det blir liksom aldri helt ferdig. Jeg mangler to knaggrekker samt. to hyller og jeg har skjønt at jeg er ute etter noe som ikke finnes, for jeg finner aldri akkurat det jeg er ute etter. Dette gjør at det meste av plasseringer blir forsinket.


Jeg vet ikke dessverre hva det svarte rundt bildene er. Det oppstod etter jeg tok bilder i RAW og Gimp forandret seg ut i fra det. Irriterende. Peiling på hva det kan være?

You girls, are best

I tre lange år, har jeg og seks andre jenter tilbragt hver time, hver dag, sammen. Åtte timer, i 190 dager. Vi har diskutert, laget skuespill, sunget, ledd og mye mye mer sammen. Jeg sitter igjen med kun gode minner. Minner jeg kommer til å savne sært. Vi har et helt spesielt vennskap og spesielle planer som ingen andre skjønner seg på. Vi er så ulike, samtidig som at vi er like. Vi har blitt så sammenspleiset som jeg trodde vi aldri kunne bli og jeg er sikker på at ingen hadde et så bra miljø som det vi hadde.Noe annet jeg også vil savne, er de koselige spisestundene vi hadde sammen. De fikk oss så unike og sære, og andre til å le. Men for oss hadde de dagene vi ikke fikk spise sammen, mangel på noe viktig. Vi var også så åpne til hverandre, og kunne snakke om alt, fra våre feite rumper til våre innerste tanker. Jeg vil savne å gå i klasse med dere jenter.

Freckles


Her er jeg helt naturlig. Med fregner.

I går fant jeg igjen macrofilteret og var lykkelig resten av dagen. Rart hvor lite som kan gjøre en så glad. Jeg slet veldig med søvnen i natt, tror jeg sovnet rundt halv fem i dag tidlig, så jeg er ikke helt i humør i dag. Hvordan er deres humør i dag?

Husk spørsmålsrunden under her  dersom du lurer på noe.

Lite kreativitet


Som dere ser, har jeg mistet litt piffen til å blogge. Jeg orker liksom ikke. Jeg er lei av redigeringsprogrammet mitt og ser veldig, veldig frem til å få Photoshop og å lære meg det. Bildene jeg tok i Nord Norge har jeg fortsatt ikke lagt ut, det samme gjelder de jeg tok når Kristine var her. Skriv gjerne hva dere vil se mer av på bloggen min.

Husk spørsmålsrunden under herdersom du har spørsmål.

Spørsmålsrunde

Jeg har nå bodd i litt over fire uker på Hvaler og skrevet i underkant lite om det. Tenker derfor og ha en spørsmålsrunde der dere kan stille meg hva enn dere måtte lure på om flyttingen, siden det er en del som lurer på et eller annet innenfor det temaet. Er også åpen for spørsmål om andre ting!

Avslutter når jeg måtte føle for det.

 

Kamerabytte?Jeg har i en lengere tid tenkt på og skaffe meg et nytt kamera. Så da var jeg her igjen, på samme stadie som for to år siden, bortsett fra at jeg nå vet litt mer enn det jeg gjorde den tiden. Jeg vet såpass at jeg skal skaffe meg noe som er litt mer komplisert. Ikke nødvendigvis på Mark II markede, for der er jeg så absolutt ikke. Men jeg føler fotograferingen min står på stedet vil for tiden. Jeg er lei av samme gamle og vil utforske noe nytt, og som jeg nevnte - mer komplisert. Derfor er tankene inne på tanken om å bytte fra Nikon til Canon. Etter det jeg har forstått vil jeg bruke Canon på skolen, det er en ypperlig sjanse for at jeg kan utforske enda litt mer fra nettopp Canon.

Dette er en avgjørelse jeg må tenke forlemper og ulemper ved. Jeg må også tenke hva som faktisk er best for meg, ettersom dette er noe jeg vil drive med stort sett hver dag. Med andre ord - dette er ikke lett. Jeg er fortsatt i stor tvil om jeg faktisk skal bytte til Canon, eller heller skaffe meg et Nikon kamera av en nyere modell. Kunnskapen min om de nyere Nikon kameraene er ikke stor. Hvilke er best av 40d? 90d? Spørsmålene er mange.

Kan ikke dere skrive litt om deres kamera, og eventuelt noe dere gjerne skulle pirket litt på ved akkurat det kameraet? (Menyoppsett osv.) Jeg takker for absolutt all respons!

Bytur
Siste dag med tante og onkel i dag, så vi skal til byen en tur. Kos.

Classic Sunday

I dag utviklet det seg bare til å bli en dag der jeg ikke gjør noenting. Et øyeblikk innså jeg de få ukene som er igjen av ferien og følte dermed at jeg "fortjente" det. Jeg har tre småtøffe år foran meg på videregående, men jeg gleder meg.Men ingen dager er absolutt verdiløse, senere i kveld skal jeg bestille noen bilder. Dette har jeg utsatt lenge.


Så har jeg jo alltid en liten hund som må luftes, hadde det ikke vært for han hadde jeg mest sannsynlig råtnet inne.

Hva gjør dere i dag?

Kjenn på smaken

Jeg vet ikke hva som skjedde med det forrige innlegget, men en ting som er sikkert er at blogg.no ikke var helt som normalt i går.

Kvelden i går feiret vi pappa litt med noen gjester og tydeligvis god sjømat. Jeg spiste hamburger og reker bare, hehe. Det var også en søt fem år gammel gutt her. Han snakket kun finsk, så det var litt vanskelig og kommunisere.

Gamlebyen

I dag har vi vært en snartur i Gamlebyen i Fredrikstad. Jeg tok ikke så mange bilder, og de jeg tok ble tatt i farten. Det var dødsvarmt og mennesker over alt, jeg hadde en hund å ta meg av som hele tiden møtte noen han ville hilse på (det øverste bildet taler for seg..) og kameraet lå nederst i vesken, hehe. Vi får gjester i kveld, så jeg burde komme meg opp herfra nå. Ha en fin sommerkveld!

This rainy day

Hei. Jeg har hatt litt problemer med internett i det siste, men ser ut til at feilen er rettet opp nå.


I dag har det regnet. En periode så vi nesten ikke ut av det delvis tildekkede vinduet samtidig som at det regnet så kraftig.


Plask etter plask kunne høres utenfra.

En periode trodde jeg også at plantene til mamma skulle ta helt knekken.


Selvom det har regnet i dag, har jeg kost meg. Det har vært deilig med et lite pust, den siste uken har jeg nærmest kokt ihjel. Nå venter vi egentlig bare på tante og onkel. De skulle vært her for lengst, men det oppsto noe på veien så de ble litt forsinket.

Lovely nature
Det er så mye fint og ta bilder av her, mange fine motiver. Idylliske. Kunne gått en hel dag i skogen eller på de forskjellige fine bergene og bare fotografert. Fotografere utsikter, blomster, trær, eller som på bildene over, strå. Det er så fint.

Second of August

I dag har min kjære gode pappa bursdag, så vi har spist gode spareribs og kaker. Vi koste oss ute lenge, men rømte inn da myggen kom. Usj.

Flagget vårt passet ikke i opphenget vi hadde kjøpt, så det ble flagging fra blomsterpotten i stedet. Fint det også.


Leon pyntet seg for anledningen.


Vi kjøpte kaker fra lokalbakeriet. Alt du får derfra er så godt at det smelter på tungen. Farlig godt, og farlig at bakeriet ligger i gå-avstand.

Beside the water


Nikon D3000 + Nikkor 35mm f/1.8

Jeg har selvfølgelig klart og rote bort macrofilteret mitt, det jeg bruker mest av de jeg har. Dette ble et lite innlegg jeg poster i pausen min, rydder rommet så godt jeg klarer. Og når jeg sier jeg rydder rommet, rydder jeg ut av pappesker, hehe.

Fint som blomster

I dag har jeg vært utenfor min lille gjennomsiktige boble jeg har levd i, stort sett hele denne sommeren. Det var deilig, veldig deilig. En hel dag i byen med min gode mor. Det var sol og sydenvarme. Rundt meg så jeg glade mennesker, enten de var yngre enn meg, på min alder eller eldre enn meg. Det fineste av alt var kjæresteparene som så lykkelig leide hverandre i sommervarmen, som gjør en enda mer forelsket.En får som regel alltid med seg noe fint når det er salg. I dag fikk jeg meg en skjorte (syttifem kroner, bikbok) jeg har sett på lenge, samtidig som at det ble et spontankjøp av en deilig high-waist bukse (nittini kroner, bikbok). Fikk meg også et stilig skjerf (hundreognittini kroner, b-young) som jeg er sikker på at vil bli brukt mye i høst. Herlig,

Les mer i arkivet » Januar 2012 » Desember 2011 » November 2011
hits